yerbamateforum.plhttp://www.yerbamateforum.plKanal informacyjny - temat: Cruz de Malta Semi Dulce<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/82949/post.html#post82949http://www.yerbamateforum.pl/82949/post.html#post82949Sun, 22 Sep 2013 12:03:04 +0100DominkoCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/73785/post.html#post73785http://www.yerbamateforum.pl/73785/post.html#post73785Sat, 01 Sep 2012 20:36:43 +0100destiriserCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/64361/post.html#post64361http://www.yerbamateforum.pl/64361/post.html#post64361Thu, 20 Oct 2011 19:28:38 +0100Noamek Dopiero od 3 zalania jak już Sacharyna się trochę wypłucze smak jest znośny.
Perfekcyjnie nadaje się jako dodatek do YM smakowych(zwłaszcza jeśli pije się Terere).]]>
Cruz de Malta
<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/62975/post.html#post62975http://www.yerbamateforum.pl/62975/post.html#post62975Wed, 10 Aug 2011 11:28:24 +0100Natalia.
Do zakupu ym przymierzałam się już dwa razy i jakoś tak wychodziło, że zapominałam o niej w ogóle. Ostatnio trafiłam na jakimś blogu na wzmiankę i znów zaczęłam męczyć o nią wujka google. Poczytałam i musiałam w końcu kupić a jednocześnie już wykrzywiałam buzię na samą myśl o jej smaku. Warto tu dodać, że herbaty słodzę, kawa tylko a la kakałko (ropuszczalna z cukrem i połową kubka mleka) a zioła to w ogóle a fe i weź tato odsuń ten kubek bo śmierdzi :D

Na pierwszy ogień poszła bohaterka wątku, którą właśnie popijam w dziewiczego zasypania. Zapomniałam dla niej o śniadaniu, którego przygotowanie przerwał mi kurier. Z drżącymi rękoma zabrałam się za przygotowanie. Zalewając powtarzam sobie jesteś twarda, przyzwyczaisz się najpóźniej za miesiąc. Pierwsze siorbnięcie i...jakie to pycha :D
Teraz siorbię trzecie zalanie i już nie jest tak wesoło, do głosu dochodzi gorycz ale moja twarz nie wygląda jakby potrzebowała interwencji chirurga. Tak więc z czystym sumieniem polecam na początek takim mięczakom ja ja :))]]>
Cruz de Malta
<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/47903/post.html#post47903http://www.yerbamateforum.pl/47903/post.html#post47903Fri, 29 Oct 2010 11:54:06 +0100PaulaCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/43770/post.html#post43770http://www.yerbamateforum.pl/43770/post.html#post43770Sun, 18 Jul 2010 12:52:30 +0100wojt221http://www.szczyptaswiata.pl/product-pol-5405-Cruz-de-Malta-Semidulce-slodka-0-5kg.html
jest słodzona sacharyną :)]]>
Cruz de Malta
<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/43768/post.html#post43768http://www.yerbamateforum.pl/43768/post.html#post43768Sun, 18 Jul 2010 12:31:12 +0100TiddoCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/25808/post.html#post25808http://www.yerbamateforum.pl/25808/post.html#post25808Thu, 05 Feb 2009 22:24:08 +0000TomboMateCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/25534/post.html#post25534http://www.yerbamateforum.pl/25534/post.html#post25534Wed, 04 Feb 2009 07:21:45 +0000LimonkaCruz de Malta<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/25513/post.html#post25513http://www.yerbamateforum.pl/25513/post.html#post25513Tue, 03 Feb 2009 21:44:23 +0000anielTomboMate napisał(a)
[quote]aniel napisał(a)

Pomysł z bawarką świetny. Chyba zostało mi jeszcze na małe zalanko, trzeba będzie spróbować. Ciekawe, zrobić na gorąco, czy terere?

ja się skusiłam na ciepłe mleko pół na pół z wodą. było pysznie:-))]]>
Cruz de Malta
<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/25512/post.html#post25512http://www.yerbamateforum.pl/25512/post.html#post25512Tue, 03 Feb 2009 21:38:59 +0000TomboMateaniel napisał(a)
skad słodycz w tym gautunku (nie mam opakowania, kupiłam sypaną)? dosłodzona czy coś innego? jak z jej składnikami? ma ktoś w opakowaniu?

Miałem próbkę, więc informacji od producenta nie posiadam, ale wydaje mi się, że jednak dosładzana. Z wyglądu - despalada, bo bez patyczków i ładne, grube listki - jakby łuska.

Jak ktoś słodzi yerbę to nawet fajna, ale tylko dlatego, że nie trzeba samemu dosypywać cukru, który zresztą dość szybko się wypłukuje. Najpierw jest mocno słodka, a po trzech zalaniach - prawie w ogóle. Wolę wziąć despaladę i dosypać ciut cukru trzcinowego.

Pomysł z bawarką świetny. Chyba zostało mi jeszcze na małe zalanko, trzeba będzie spróbować. Ciekawe, zrobić na gorąco, czy terere?]]>
Cruz de Malta
<![CDATA[Cruz de Malta Semi Dulce]]>http://www.yerbamateforum.pl/24925/post.html#post24925http://www.yerbamateforum.pl/24925/post.html#post24925Mon, 26 Jan 2009 10:47:30 +0000aniel
Obrazek]]>
Cruz de Malta