Yerba Mate Forum » Gatunki » Nobleza Gaucha » Nobleza Molienda » Hello Guest [Login|Register]
Last Post | First Unread Post Print Page | Recommend to a Friend | Add Thread to Favorites
Pages (2): « previous 1 [2] Post New ThreadPost Reply
Nobleza Molienda
Author
Post « Previous Thread | Next Thread »
Popijacz Popijacz is a male
Full Member


Registration Date: 14-09-2014
Posts: 55
Skąd: Rwankeri, Ruhengeri, Rwanda

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Mi średnio leży. Jakaś taka kwaśna, ale zła nie jest. Plusem jest mocny aromat.
15-09-2014 20:47 Popijacz is offlineSend an Email to PopijaczSearch for Posts by PopijaczAdd Popijacz to your Buddy List
Josek Josek is a male
Newbie


Registration Date: 17-06-2015
Posts: 3

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Całkowicie nie przypadł mi do gustu ten gatunek. Yerbka kwaśna w smaku, bardzo gorzka. Pomimo tego, że lubię mocne, gorzkie yerby, to ta ma specyficzną goryczkę, która mi nie podchodzi.
W działaniu także według mnie wypada słabo, nie pobudza mnie całkowicie, źle się po niej czuję.
Podszedłem do niej z entuzjazmem, gdyż jest produkowana przez Molinos, tak samo jak moja ukochana Cruz de Malta, ale niestety zawiodłem się. Frown
17-06-2015 18:06 Josek is offlineSend an Email to JosekSearch for Posts by JosekAdd Josek to your Buddy List
Kao Kao is a male
King


/images/avatars/avatar-23778.jpg

Registration Date: 22-12-2014
Posts: 846
Skąd: Sherba Fort

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Zapach z paczki subtelny, lekko kwiatowy. W smaku ciekawa ale bez glebi, jak np Canarias, Rosamonte itp, charakterystyczny dla Noblezy smak siana, drewna, ciezko to opisac, ale kazdy kto ja probowal to wie o co mi chodzi. Rowniez tutaj czuc delikatne nuty kwiatowe, szczegolnie w nizszych temperaturach i pozniejszych zalaniach. Szybko sie wyplukuje. Wyczuwalny subtelny dym. Wazna uwaga: nie zalewac goraca woda!(wg mnie powyzej 70 stopni w tym przypadku jest niedopuszczalne, 70 to max, ja bym oscylowal w granicach 60-65). Przy wysokiej temperaturze nie czuc tych kwiatowych nut, yerba robi sie naprawde kwasna i sciagajaca - uczucie podobne przy jedzeniu bialej skorki banana.

__________________
"Find what you love and let it kill you."

click>Charytatywne klikacze<click

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Kao: 29-08-2015 20:56.

29-08-2015 20:56 Kao is offlineSend an Email to KaoSearch for Posts by KaoAdd Kao to your Buddy List
Hubson
Triple Ace


/images/avatars/avatar-18991.jpg

Registration Date: 22-02-2016
Posts: 155

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Bardzo dobra yerba, jak dla mnie z charakterem, wyczuwalny lekka kwasowość ale nie aż tak jak np w andresito, wyczuć można też przyjemny dymny posmak i lekka gorycz, na pewno do niej wrócę, solidna klasyczna argentyńska yerba.
25-10-2016 07:24 Hubson is offlineSend an Email to HubsonSearch for Posts by HubsonAdd Hubson to your Buddy List
maga1327113 maga1327113 is a female
Viking


/images/avatars/avatar-23039.jpg

Registration Date: 29-03-2012
Posts: 583

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Originally posted by Kao
Wazna uwaga: nie zalewac goraca woda!(wg mnie powyzej 70 stopni w tym przypadku jest niedopuszczalne, 70 to max, ja bym oscylowal w granicach 60-65). Przy wysokiej temperaturze nie czuc tych kwiatowych nut, yerba robi sie naprawde kwasna i sciagajaca - uczucie podobne przy jedzeniu bialej skorki banana.


Nigdzie nie ma zdjecia paczki, ale mysle ze mówimy o con palo w granatowej paczce.

Zgadzam sie co co temperatury wody. Odkryciem zeszlego sezonu byla dla mnie Nobleza Gaucha con palo z zimna woda. Woda miala temp. ok.15°C lekko schlodzona.
W tej temperaturze uwydatnil sie niesamowity bukiet smaków: od kwiatowego do drewnianego, via stogi siana i łąka podczas porannej rosy.

Pilam rozne con palo w takiej temperaturze na zimno, ale jeszcze nigdy nie doznalam takiego wrazenia organoleptycznego. Tongue


maga1327113 has attached this image (reduced version):

IMG_4971.jpg


__________________
W zyciu przyda ci sie tylko to, czego sie nie nauczyles.- Eduardo Mendoza
25-10-2016 10:14 maga1327113 is offlineSend an Email to maga1327113Homepage of maga1327113Search for Posts by maga1327113Add maga1327113 to your Buddy List
Pages (2): « previous 1 [2] Tree Structure | Board Structure
Jump to:
Post New ThreadPost Reply
Yerba Mate Forum » Gatunki » Nobleza Gaucha » Nobleza Molienda

Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Bans Canada Goose Outlet

Forum Software: Burning Board 2.3.6, Developed by WoltLab GmbH
Reklama: