Yerba Mate Forum » Gatunki » Nobleza Gaucha » Nobleza Molienda » Witamy gościa [Zaloguj się|Zarejestruj się]
Ostatni Post | Pierwszy Nieczytany Post Drukuj | Poleć Przyjacielowi | Dodaj Temat do Ulubionych
Strony (2): « poprzednie 1 [2] Zamieść nowy tematOdpowiedz na Post
Nobleza Molienda
Autor
Post « Poprzedni Temat | Następny Temat »
Popijacz Popijacz jest mężczyzną
Full Member


Data Rejestracji: 14-09-2014
Postów: 55
Skąd: Rwankeri, Ruhengeri, Rwanda

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Mi średnio leży. Jakaś taka kwaśna, ale zła nie jest. Plusem jest mocny aromat.
15-09-2014 20:47 Popijacz jest offlineWyślij email do: PopijaczSzukaj postów użytkownika: PopijaczDodaj Popijacz do Listy kontaktów
Josek Josek jest mężczyzną
Newbie


Data Rejestracji: 17-06-2015
Postów: 3

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Całkowicie nie przypadł mi do gustu ten gatunek. Yerbka kwaśna w smaku, bardzo gorzka. Pomimo tego, że lubię mocne, gorzkie yerby, to ta ma specyficzną goryczkę, która mi nie podchodzi.
W działaniu także według mnie wypada słabo, nie pobudza mnie całkowicie, źle się po niej czuję.
Podszedłem do niej z entuzjazmem, gdyż jest produkowana przez Molinos, tak samo jak moja ukochana Cruz de Malta, ale niestety zawiodłem się. Frown
17-06-2015 18:06 Josek jest offlineWyślij email do: JosekSzukaj postów użytkownika: JosekDodaj Josek do Listy kontaktów
Kao Kao jest mężczyzną
King


/images/avatars/avatar-23778.jpg

Data Rejestracji: 22-12-2014
Postów: 846
Skąd: Sherba Fort

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Zapach z paczki subtelny, lekko kwiatowy. W smaku ciekawa ale bez glebi, jak np Canarias, Rosamonte itp, charakterystyczny dla Noblezy smak siana, drewna, ciezko to opisac, ale kazdy kto ja probowal to wie o co mi chodzi. Rowniez tutaj czuc delikatne nuty kwiatowe, szczegolnie w nizszych temperaturach i pozniejszych zalaniach. Szybko sie wyplukuje. Wyczuwalny subtelny dym. Wazna uwaga: nie zalewac goraca woda!(wg mnie powyzej 70 stopni w tym przypadku jest niedopuszczalne, 70 to max, ja bym oscylowal w granicach 60-65). Przy wysokiej temperaturze nie czuc tych kwiatowych nut, yerba robi sie naprawde kwasna i sciagajaca - uczucie podobne przy jedzeniu bialej skorki banana.

__________________
"Find what you love and let it kill you."

click>Charytatywne klikacze<click

Ten post był edytowany1 raz(y), ostatnio edytowany przez Kao: 29-08-2015 20:56.

29-08-2015 20:56 Kao jest offlineWyślij email do: KaoSzukaj postów użytkownika: KaoDodaj Kao do Listy kontaktów
Hubson
Triple Ace


/images/avatars/avatar-18991.jpg

Data Rejestracji: 22-02-2016
Postów: 155

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Bardzo dobra yerba, jak dla mnie z charakterem, wyczuwalny lekka kwasowość ale nie aż tak jak np w andresito, wyczuć można też przyjemny dymny posmak i lekka gorycz, na pewno do niej wrócę, solidna klasyczna argentyńska yerba.
25-10-2016 07:24 Hubson jest offlineWyślij email do: HubsonSzukaj postów użytkownika: HubsonDodaj Hubson do Listy kontaktów
maga1327113 maga1327113 jest kobietą
Viking


/images/avatars/avatar-23039.jpg

Data Rejestracji: 29-03-2012
Postów: 583

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

cytat:
Originally posted by Kao
Wazna uwaga: nie zalewac goraca woda!(wg mnie powyzej 70 stopni w tym przypadku jest niedopuszczalne, 70 to max, ja bym oscylowal w granicach 60-65). Przy wysokiej temperaturze nie czuc tych kwiatowych nut, yerba robi sie naprawde kwasna i sciagajaca - uczucie podobne przy jedzeniu bialej skorki banana.


Nigdzie nie ma zdjecia paczki, ale mysle ze mówimy o con palo w granatowej paczce.

Zgadzam sie co co temperatury wody. Odkryciem zeszlego sezonu byla dla mnie Nobleza Gaucha con palo z zimna woda. Woda miala temp. ok.15°C lekko schlodzona.
W tej temperaturze uwydatnil sie niesamowity bukiet smaków: od kwiatowego do drewnianego, via stogi siana i łąka podczas porannej rosy.

Pilam rozne con palo w takiej temperaturze na zimno, ale jeszcze nigdy nie doznalam takiego wrazenia organoleptycznego. Tongue


maga1327113 załączył ten obraz : (reduced version):

IMG_4971.jpg


__________________
W zyciu przyda ci sie tylko to, czego sie nie nauczyles.- Eduardo Mendoza
25-10-2016 10:14 maga1327113 jest offlineWyślij email do: maga1327113Strona domowa maga1327113Szukaj postów użytkownika: maga1327113Dodaj maga1327113 do Listy kontaktów
Strony (2): « poprzednie 1 [2] Struktura Drzewka | Struktura tablicy
Przejdź do:
Zamieść nowy tematOdpowiedz na Post
Yerba Mate Forum » Gatunki » Nobleza Gaucha » Nobleza Molienda

Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Bans Canada Goose Outlet

Oprogramowanie Forum: Burning Board 2.3.6, Opracowane przez WoltLab GmbH
Reklama: