yerbamateforum.plhttp://www.yerbamateforum.plKanal informacyjny - temat: Kwaskowatość Taragui<![CDATA[Kwaskowatość Taragui]]>http://www.yerbamateforum.pl/104635/post.html#post104635http://www.yerbamateforum.pl/104635/post.html#post104635Sun, 29 Oct 2017 12:56:08 +0000INES777
Z mojego doświadczenia najlepiej nie narażać suszu na działanie wilgoci, przechowywać w zamkniętych ale nie całkiem szczelnych opakowaniach... puszki do ym, herbaty dobrze się sprawdzają...

Ja miałam tak często z Krausem... źle przechowywany miał "rybi " posmak ....]]>
Yerba Mate dla wtajemniczonych :-)
<![CDATA[Kwaskowatość Taragui]]>http://www.yerbamateforum.pl/104598/post.html#post104598http://www.yerbamateforum.pl/104598/post.html#post104598Mon, 23 Oct 2017 18:36:20 +0100MichalYerba Mate dla wtajemniczonych :-)<![CDATA[Kwaskowatość Taragui]]>http://www.yerbamateforum.pl/104597/post.html#post104597http://www.yerbamateforum.pl/104597/post.html#post104597Mon, 23 Oct 2017 18:35:49 +0100Johnny Tak z miesiąc temu, ale stała w spiżarni, gdzie jest chłodniej (w sumie inna yerba też tam stała jeszcze dłużej i nic się z nią złego nie stało).

Dziś rano zalałem we french pressie (chyba, że to z nim jest coś nie tak) i przelałem. Napar był.. Jakoś dziwnie kwaskowaty (coś jak Pajarito bywa kwaskowate, ale to też nie do końca to). Zastanawiam się co się stało i czy susz ten się jeszcze nadaje.

Jak myślicie ? Zaparzyłem też (w PS) mix Pajarito + INDEGA i to zestawienie zdecydowanie dziś wygrało..

Oczywiście nic nie mam do Paragwaju, ale niepokoi mnie co się nagle stało z moją ulubioną, niezawodną jak dotąd yerbą.

Sugestie ?]]>
Yerba Mate dla wtajemniczonych :-)