Yerba Mate Forum » Gatunki » La Hoja » La Hoja Elaborada » Hello Guest [Login|Register]
Last Post | First Unread Post Print Page | Recommend to a Friend | Add Thread to Favorites
Pages (2): « previous 1 [2] Post New ThreadPost Reply
La Hoja Elaborada
Author
Post « Previous Thread | Next Thread »
tantal
Newbie


Registration Date: 14-06-2013
Posts: 8
Skąd: B-B

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Piję dzisiaj po raz pierwszy Ohę i myślę, że bez termometru w jej przypadku się nie obędzie. Na opakowaniu temperatura parzenia to 70 stopni i trzeba tego przestrzegać. Zalałem ok. 75 st i zero smaku dopiero po kilku minutach yerba oddaje smaczek - trawiasty, lekko cierpki i całkiem niezły. Ciekawa odmiana w stosunku do mojej numero uno granatowej Targui, która jest bardzo ciężka i gorzka(mniam).
Jak na razie polecam.
01-08-2014 18:24 tantal is offlineSend an Email to tantalSearch for Posts by tantalAdd tantal to your Buddy List
cukierkrzepi cukierkrzepi is a male
Newbie


/images/avatars/avatar-7988.gif

Registration Date: 06-11-2014
Posts: 6
Skąd: Poznan

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Tak próbowałem ostatnio i jakoś mi to nie podeszło..
10-11-2014 14:10 cukierkrzepi is offlineSend an Email to cukierkrzepiSearch for Posts by cukierkrzepiAdd cukierkrzepi to your Buddy List
Popijacz Popijacz is a male
Full Member


Registration Date: 14-09-2014
Posts: 55
Skąd: Rwankeri, Ruhengeri, Rwanda

RE: La Hoja Elaborada Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

La Hoja jest na pewno specyficzną yerbą. Moje odczucia są takie; jest cierpko-kwaśno gorzka, z czego gorycz jest najmniej wyczuwalna. Ma wyraźnie trawiasty smak, jednak nie zakłóca to klasycznej yerbowej nuty. Moim zdaniem najlepsza temperatura do jej parzenia to ok. 70 stopni Celcjusza. Lepiej nie zbliżać się do 80 st, bo wtedy robi się niedobra. Myślę że jej smak można usytuować pomiędzy smakiem Pipore i smakiem Rosamonte.
02-07-2015 12:44 Popijacz is offlineSend an Email to PopijaczSearch for Posts by PopijaczAdd Popijacz to your Buddy List
Pages (2): « previous 1 [2] Tree Structure | Board Structure
Jump to:
Post New ThreadPost Reply
Yerba Mate Forum » Gatunki » La Hoja » La Hoja Elaborada

Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Bans Canada Goose Outlet

Forum Software: Burning Board 2.3.6, Developed by WoltLab GmbH
Reklama: