Yerba Mate Forum » Yerba Mate dla początkujących » Zapach ryby » Hello Guest [Login|Register]
Last Post | First Unread Post Print Page | Recommend to a Friend | Add Thread to Favorites
Post New ThreadPost Reply
Zapach ryby
Author
Post « Previous Thread | Next Thread »
Stalmi
Newbie


Registration Date: 19-05-2017
Posts: 4

Zapach ryby Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Siemka.

Chcę się upewnić co do jednej rzeczy.

Naczytałem się, że palo santo powinno się utrzymywać w wilgoci, żeby nie popękało. Więc za każdym razem jak skończę pić yerbę pod wieczór to je czyszczę i zalewam wodą, i tak zostawiam do następnego dnia.
I mam pewien problem, ponieważ ostatnio zauważyłem, że jak piję yerbę, to czuję lekki zapach i posmak ryby. Podobno tak pachnie pleśń i boję się czy czasami moje palo santo nie spleśniało (chociaż podobno ono nie pleśnieje). Kiedy nie ma w nim yerby, to tego zapachu nie czuję. Pachnie tak jak wtedy kiedy je dostałem - charakterystycznym ziołowym zapachem.

Czy to możliwie, że tak po prostu pachnie moja yerba? Mam Kraus Gaucho i widziałem na forum, że ktoś też na to zwrócił uwagę, ale wolę się upewnić czy czasami nie niszczę swojego palo santo.
05-06-2017 20:15 Stalmi is offlineSend an Email to StalmiSearch for Posts by StalmiAdd Stalmi to your Buddy List
Michal
unregistered
Polecam Ci te produkty Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

No cóż, w takiej sytuacji pozostaje mi polecić Ci produkty, które tylko dziś są w promocji:
05-06-2017 20:15
Kao Kao is a male
King


/images/avatars/avatar-23778.jpg

Registration Date: 22-12-2014
Posts: 846
Skąd: Sherba Fort

RE: Zapach ryby Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

To Kraus może Ci walić rybą, na pewno nie palo santo. Czytając twoją wypowiedź czekałem na moment kiedy pojawi się tam słowo 'Kraus', ponieważ wiele osób zarzuca tej yerbie rybi posmak. Też go czuję, ale nie nazwałbym go rybim, ale bardziej morskim/gloniastym czy coś w tym stylu.

__________________
"Find what you love and let it kill you."

click>Charytatywne klikacze<click
05-06-2017 20:16 Kao is offlineSend an Email to KaoSearch for Posts by KaoAdd Kao to your Buddy List
Stalmi
Newbie


Registration Date: 19-05-2017
Posts: 4

Thread Starter Thread Started by Stalmi
Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

No to kamień z serca.

I gwoli ścisłości. Nic się nie stanie z palo santo, jak będę w nim zostawiał wodę na noc? Bo nie chcę, żeby mi popękało, ale bardziej bym nie chciał, żeby coś tam się w nim wytworzyło.
05-06-2017 20:22 Stalmi is offlineSend an Email to StalmiSearch for Posts by StalmiAdd Stalmi to your Buddy List
Tomek1972 Tomek1972 is a male
Double Ace


Registration Date: 21-03-2016
Posts: 103

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Stalmi napisał(a)
No to kamień z serca.

I gwoli ścisłości. Nic się nie stanie z palo santo, jak będę w nim zostawiał wodę na noc? Bo nie chcę, żeby mi popękało, ale bardziej bym nie chciał, żeby coś tam się w nim wytworzyło.


To zależy jakie masz, okute, czy nie? Ja posiadam dwie sztuki okutego PS i nie zalewam żadną wodą ani nie zostawiam zużytego suszu. Jedno z nich ma ponad rok i nie widzę na nim żadnego pęknięcia. Po użyciu płuczę wodą, wycieram do sucha ręcznikiem papierowym i tak zostawiam do następnego dnia.
Ciężko stwierdzić czy Twoje też nie pęknie, To tylko kawałek drewna i różnie to może być. Niezbadane są wyroki...
A propos Krausa, dla mnie to makrela wędzona Smile

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Tomek1972: 05-06-2017 21:18.

05-06-2017 21:18 Tomek1972 is offlineSend an Email to Tomek1972Search for Posts by Tomek1972Add Tomek1972 to your Buddy List
Stalmi
Newbie


Registration Date: 19-05-2017
Posts: 4

Thread Starter Thread Started by Stalmi
Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Okute. No to skoro Tobie nic się nie dzieje i naczynie ma się dobrze, to chyba nie ma co przesadzać Tongue

Dzięki za pomoc.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Stalmi: 05-06-2017 22:07.

05-06-2017 22:06 Stalmi is offlineSend an Email to StalmiSearch for Posts by StalmiAdd Stalmi to your Buddy List
Kao Kao is a male
King


/images/avatars/avatar-23778.jpg

Registration Date: 22-12-2014
Posts: 846
Skąd: Sherba Fort

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Błagam. Opróżniasz naczynko, przemywasz parę razy wodą z kranu, wytrzepujesz wodę, odkladasz palo santo na szafkę i w pół minuty masz zrobioną całą robotę

__________________
"Find what you love and let it kill you."

click>Charytatywne klikacze<click
05-06-2017 23:58 Kao is offlineSend an Email to KaoSearch for Posts by KaoAdd Kao to your Buddy List
Tree Structure | Board Structure
Jump to:
Post New ThreadPost Reply
Yerba Mate Forum » Yerba Mate dla początkujących » Zapach ryby

Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Bans Canada Goose Outlet

Forum Software: Burning Board 2.3.6, Developed by WoltLab GmbH
Reklama: