|
  |
 | Kwaskowatość Taragui |
|
Johnny
Full Member
  

Registration Date: 28-01-2017
Posts: 64
 |
|
Odpakowałem już jakiś czas temu YM Taragui despalada..
Tak z miesiąc temu, ale stała w spiżarni, gdzie jest chłodniej (w sumie inna yerba też tam stała jeszcze dłużej i nic się z nią złego nie stało).
Dziś rano zalałem we french pressie (chyba, że to z nim jest coś nie tak) i przelałem. Napar był.. Jakoś dziwnie kwaskowaty (coś jak Pajarito bywa kwaskowate, ale to też nie do końca to). Zastanawiam się co się stało i czy susz ten się jeszcze nadaje.
Jak myślicie ? Zaparzyłem też (w PS) mix Pajarito + INDEGA i to zestawienie zdecydowanie dziś wygrało..
Oczywiście nic nie mam do Paragwaju, ale niepokoi mnie co się nagle stało z moją ulubioną, niezawodną jak dotąd yerbą.
Sugestie ?
__________________ Kiedy pijesz coś zawsze Yerba M.
Twe napoje to zawsze con palo
|
|
23-10-2017 19:35 |
  
|
|
Michal unregistered
 |
|
No cóż, w takiej sytuacji pozostaje mi polecić Ci produkty, które tylko dziś są w promocji:
|
|
23-10-2017 19:36 |
|
|
INES777

The Godfather
    

Registration Date: 06-05-2010
Posts: 3,493
 |
|
zaparzaj tradycyjnie , po ludzku, a smak zawsze wygra...
Z mojego doświadczenia najlepiej nie narażać suszu na działanie wilgoci, przechowywać w zamkniętych ale nie całkiem szczelnych opakowaniach... puszki do ym, herbaty dobrze się sprawdzają...
Ja miałam tak często z Krausem... źle przechowywany miał "rybi " posmak ....
__________________ Powered by Yerba Mate !
Podczas składania zamówienia w yms wpisz kod rabatowy "yerbamatestore", a uzyskasz 25% rabatu.
Numer gg STRAŻNIKA FORUM 42482579 - zadaj szybkie pytanie on-line!
|
|
29-10-2017 13:56 |
  
|
|
|
|
  |
|