| Taragui Sin Palo - granatowa |
|
Pajarito
Triple Ace

Data Rejestracji: 28-02-2008
 |
|
|
15-04-2008 11:40 |

|
|
meler
Member

Data Rejestracji: 18-01-2008
 |
|
Ogólnie do mocy Taragui byłem sceptycznie nastawiony po czerwonej, dziś otworzyłem granatową (zamówiłem tylko dlatego że niby ma kopa jak ruski po bimbrze) i po kilku zalaniach z kubka 200ml byłem normalnie power rangers
Smakowo, hmm, szału nie ma, taka, zwykła. Ale ja może jestem subtelny jak ciosana belka więc przy mniejszych odchyłach smakowych 'nie jarzę' ;]
|
|
16-04-2008 00:28 |

|
|
Pajarito
Triple Ace

Data Rejestracji: 28-02-2008
Autor Tematu
 |
|
prawda, mocna, choć smakowo... taka zwykła
__________________ www.revolutions.com.pl - rewolucyjnie dobra szkoła języka angielskiego
|
|
21-04-2008 22:10 |

|
|
guma
Junior Member

Data Rejestracji: 03-02-2008
 |
|
Swietna , naprawde kopie wysmienicie i smakuje tak samo - moja ulubiona wiec nie jestem obiektywny heheh
__________________ Swiadome snienie - piekna sprawa !!!
|
|
22-05-2008 20:20 |

|
|
jw73
Forum Ace

Data Rejestracji: 03-03-2008
 |
|
Dobra, mocna, zwykła yerba, bez gałązek. Nic specjalnego, da się "zjeść".
__________________ Zaawansowany mateholic
|
|
11-06-2008 19:58 |

|
|
aree1987
Double Ace

Data Rejestracji: 01-08-2007
 |
|
Czy ta yerba jest jakaś "kopczysta"
mozna ją jakoś przyrównać do CdM czerwonej? Pije teraz Pajarito i jest sporo słabsza od CdM "red" właśnie, a wlasnie przymierzam się do zakupu i szukam czegoś nowego.. Czy w ogole despelady są mocniejsze od elbaborad tak w sumie? :>
|
|
30-06-2008 22:42 |

|
|
cinul
Lord

Data Rejestracji: 18-04-2008
 |
|
mi taragui sin palo właśnie kojarzy się z czerwoną cruz de malta. zarówno wyglądem, zachowaniem w matero jak i smakiem. moc też podobna...
w ogóle te dwie yerby to moje ulubione. osobiście polecam. jak to w despeladach, mniej czuć dym.
aha i spoko daje sie ciągnąć, nie zatyka...
ja z kolei szukam kolejnego odpowiednika tych dwóch despelad i będę wdzięczny za sugestie

|
|
01-07-2008 08:34 |

|
|
slawosl
Triple Ace

Data Rejestracji: 12-08-2008
 |
|
Odkryta ostatnimi czasy mile mnie połechtała w podniebienie. Polecam!
|
|
28-10-2008 14:11 |

|
|
Shephard
Triple Ace

Data Rejestracji: 04-10-2008
 |
|
Pilem Sin Palo dzisiaj.. :-) Moj znajomy argentynczyk powiedzial mi zanim zamowilem ten gatunek ze Taragui i La Merced sa robione przez ta sama firme, na tych samych plantacjach. La Merced jest jednak uwazane za lepsza gatunkowo.
Co do swoich wrazen po wypicu tej yerby, to rzeczywiscie bardzo przypomina mi La Merced de campo, posiada jednak znacznie wyrazniejszy aromat i jest odrobine bardziej gorzka...
|
|
02-12-2008 20:05 |

|
|
Marcelo
Member

Data Rejestracji: 01-11-2008
 |
|
Dla mnie to Taragui jest świetne. Fajnie pobudza i na dodatek ma super smak - takiej klasycznej yerby. zapach też ma niezły - ale nie wiem co mi on przypomina.. po prostu jest unikalny.
|
|
09-02-2009 22:03 |

|
|
krupnik78
Full Member

Data Rejestracji: 28-12-2008
 |
|
właśnie popijam...bardzo fajna yerbka,faktycznie taka gorzka "inaczej"
Generalnie wole z gałęziami
ale ta jest naprawde OK
__________________ XXX straight edge XXX
http://picasaweb.google.com/krupnik78

|
|
21-02-2009 12:19 |

|
|
m461k
Forum Ace

Data Rejestracji: 30-11-2008
 |
|
Gorzka inaczej ? Czyli jak ?

CP/DP
|
|
21-02-2009 14:56 |

|
|
Dżon
Junior Member

Data Rejestracji: 04-03-2009
 |
|
Bardzo dobra yerba
Zdecydowany,wywarzony smak. Ja w goryczy sin palo doszukałem się odrobiny słodkości
Wspaniały smak, fajnie pobudza,co tu więcej pisać
Polecam
|
|
04-03-2009 22:13 |

|
|
Sham
Lord

Data Rejestracji: 14-11-2008
 |
|
Ja nie dość, że poczułem solidnego kopa miesięcy parę temu, przy pierwszej paczce, to poczułem też nutę kwaśną ^^
__________________ "Poszedłem do lasu, wybrałem bowiem
życie z umiarem.
Chcę żyć pełnią życia, chcę
wyssać wszystkie soki życia.
By zgromić wszystko to,
co życiem nie jest
By nie odkryć tuż przed śmiercią,
że nie umiałem żyć."
H. D. Thoreau
|
|
04-03-2009 22:16 |

|
|
JaQb
Forum Ace

Data Rejestracji: 11-11-2008
 |
|
Moja pierwsza Jerbka! Pysiaaaaa! ^^
__________________ Merba Yate.
|
|
05-03-2009 09:40 |

|
|
pawel
Viking

Data Rejestracji: 19-05-2008
 |
|
Jednym słowem - diabeł.
Stanałem z nim oka w oko, po 3 dniach na głodzie otwieram taragui sin palo, na poczatku aromat inny niz u pozostałych, taki specyficzny ale pomyslałem ze skads go znam.
Po chwili siadam i zalewam palo santo, piewsze dwa zalania bardzo mocny smak, czuc goryczke ale taka dziwną z jakims posmakiem, 2 pierwsze zalania okrutnie mocne, dopiero trzecie okazało sie najlepsze i po nim przypomniałem sobie ze juz znam ten smak bo w wakacje piłem taragui pomaranczowe;p działanie piorunujące, juz po 4 zalaniach bez wielkich przerw nie pojawiło sie przyjemne uczucie odprezenia jak u innych np pajarito a pobudzenie nad ktorym nie moglem zapanowac, chciałem cos poczytac ale nie moglem usiedziec na miejscu tak mnie nosiło, caly czas musiałem cos robic, takie nakrecenie ze masakra, nawet po cdm czerwonej nie miałem takiego kopa. piłem około 14,30 a teraz jest 19. i dalej jestem roztrzesiony;p Watpie zeby istniała mocniejsza yerba. Polecam !

|
|
06-03-2009 19:10 |

|
|
Shephard
Triple Ace

Data Rejestracji: 04-10-2008
 |
|
cytat: |
pawel napisał(a)
Jednym słowem - diabeł.
Stanałem z nim oka w oko, po 3 dniach na głodzie otwieram taragui sin palo, na poczatku aromat inny niz u pozostałych, taki specyficzny ale pomyslałem ze skads go znam.
Po chwili siadam i zalewam palo santo, piewsze dwa zalania bardzo mocny smak, czuc goryczke ale taka dziwną z jakims posmakiem, 2 pierwsze zalania okrutnie mocne, dopiero trzecie okazało sie najlepsze i po nim przypomniałem sobie ze juz znam ten smak bo w wakacje piłem taragui pomaranczowe;p działanie piorunujące, juz po 4 zalaniach bez wielkich przerw nie pojawiło sie przyjemne uczucie odprezenia jak u innych np pajarito a pobudzenie nad ktorym nie moglem zapanowac, chciałem cos poczytac ale nie moglem usiedziec na miejscu tak mnie nosiło, caly czas musiałem cos robic, takie nakrecenie ze masakra, nawet po cdm czerwonej nie miałem takiego kopa. piłem około 14,30 a teraz jest 19. i dalej jestem roztrzesiony;p Watpie zeby istniała mocniejsza yerba. Polecam ! |
Piłem osatnio ten gatunek znowu, zasypałem sobie więcej niz zwyke i miałem dokładnie takie same przeżycia jak ty :-)
35 g wystarczy na 1.5 wody by dostać totalnej yerbo-korby
Smakiem przypomina mi La Merced de Campo i La Traquere.. nalezy do tych yerb o "bezdymnym smaku"
|
|
08-03-2009 16:02 |

|
|
|
|
  |
|