|
  |
 | Lepsza tykwa tradycyjna czy porcelanowa? |
|
Jacenty
Newbie
Registration Date: 02-12-2010
 |
|
Lepsza tykwa tradycyjna czy porcelanowa? |
    |
Witam
Jestem praktykantem Yerby od niedługiego czasu. Używam tradycyjnej tykwy, ale wydaje mi się ona dość nie higieniczna. No i oczywiście przecieka. Czy są jakieś przeciwwskazanie co do zakupienia tykwy porcelanowej?
__________________ Szkolenia dla firm. Alternatives Wyszukiwarka alternatyw.
|
|
08-03-2011 13:49 |

|
|
Michal unregistered
 |
|
No cóż, w takiej sytuacji pozostaje mi polecić Ci produkty, które tylko dziś są w promocji:
|
|
08-03-2011 13:50 |
|
|
Mlodzian
Double Ace

Registration Date: 04-04-2009
 |
|
praktykant Yebry? ; )
Nie żebym się czepiał, ale tykwa nie może być porcelanowa.. tylko "tykwowa" ^^
Do rzeczy:
Jeśli nie jesteś zadowolony z tradycyjnej kup ceramikę. Nie widzę problemu
__________________ Just drink... : )
|
|
08-03-2011 13:52 |

|
|
INES777

The Godfather

Registration Date: 06-05-2010
 |
|
Możesz kupić też tykwę obszytą skórą, która nie będzie przeciekać.
Kolejna alternatywa to drewniane naczynko z Palo Santo.
Najwygodniej ci pewnie będzie pić ze zwykłego kubasa, przeciwwskazań nie widzę.
__________________ Powered by Yerba Mate !
Podczas składania zamówienia w yms wpisz kod rabatowy "yerbamatestore", a uzyskasz 25% rabatu.
Numer gg STRAŻNIKA FORUM 42482579 - zadaj szybkie pytanie on-line!
|
|
08-03-2011 14:05 |

|
|
Meszuge
Emperor

Registration Date: 11-01-2010
 |
|
RE: Lepsza tykwa tradycyjna czy porcelanowa? |
    |
quote: |
Jacenty napisał(a)
Lepsza tykwa tradycyjna czy porcelanowa? |
Lepsza... w czym?
Nie pasuje Ci tykwa, to pij z czegoś innego. Pewnie będzie odrobinę inaczej smakować, ale czy lepiej, czy gorzej, to już sam zobaczysz.
__________________ Meszuge
|
|
08-03-2011 16:21 |

|
|
markar68

Emperor

Registration Date: 11-10-2010
 |
|
A JA TAM Z UPOREM MANIAKA ODRADZAM CERAMIKĘ
no chyba że ktoś jest jak to mówię leń śmierdzący
to tak ceramika i owszem
chyba, że pojedziesz do Zakopca i sobie tam ceramikę do grzańca zakupisz bo jest urocza
reszta jest beznadziejna z niewielkimi (materkowskie) wyjątkami
__________________ Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie.
Terry Pratchett
|
|
08-03-2011 16:41 |

|
|
Kudłaty215
Lord

Registration Date: 03-10-2010
 |
|
Nie wiem jak wy, ale ja jak robię w ceramice i zalewam to mi susz gwałtownie w górę idzie, a w PS już nie
.
Co do ceramiki:
Używam sporadycznie. Oczywiście mniej problemu, ale jak masz kupić coś porządnego, to kup porongo szklane w materkowie. Moim zdaniem z poronga się pije najlepiej, jak jest ze szkła to nie musisz się bać o zalanie wiroli
.
__________________ "Za 20 lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj."
|
|
08-03-2011 18:21 |

|
|
kubitron
Viking

Registration Date: 04-07-2010
 |
|
Mi tykwa tylko raz pociekła, jak zalałem do pełna, po sam czubek ponad wirolkę (ten "ajzol" - metal) przypadkiem nie zalałeś tak samo? Chyba, że wy macie jakieś dziurawe tykwy, że wam się pocą
A co do ceramiki, to mam, podoba mi się więcej do niej wchodzi niż do mojej tykwe, i używam jej głównie latem.
__________________ Moje konto na Youtube
W. Cejrowski "Zanim nabałaganisz, sprawdź czy dasz radę posprzątać"
|
|
08-03-2011 19:38 |

|
|
INES777

The Godfather

Registration Date: 06-05-2010
 |
|
niech Daruś czyta uważnie. Biorąc pod uwagę predyspozycje sterylnego_ Jacentego, w pierwszym poście przeto napisałam
Najwygodniej ci pewnie będzie pić ze zwykłego kubasa, przeciwwskazań nie widzę. |
__________________ Powered by Yerba Mate !
Podczas składania zamówienia w yms wpisz kod rabatowy "yerbamatestore", a uzyskasz 25% rabatu.
Numer gg STRAŻNIKA FORUM 42482579 - zadaj szybkie pytanie on-line!
|
|
08-03-2011 20:36 |

|
|
gafik
Viking

Registration Date: 05-03-2010
 |
|
RE: Lepsza tykwa tradycyjna czy porcelanowa? |
    |
Jacenty napisał(a)
...Używam tradycyjnej tykwy, ale wydaje mi się ona dość nie higieniczna. No i oczywiście przecieka. Czy są jakieś przeciwwskazanie co do zakupienia tykwy porcelanowej? |
Przeciwskazań nie ma. Tykwa nie jest niehigieniczna jeśli użytkuje się ją odpowiednio (patrz stosowny temat). Cechą tykwy jest jej "pocenie" się. Ja w pracy używam tylko tykwy i bardzo sobie chwalę i polecam.
|
|
13-03-2011 17:36 |

|
|
greddy
Newbie
Registration Date: 28-03-2009
 |
|
Nie da się wybrać, które naczynko lepsze. Dla jednego będzie lepsza ceramika, z powodu prostoty w użytkowaniu i braku konieczności specjalnego konserwowania, a dla drugiego lepsza będzie tradycyjna tykwa z powodu walorów smakowych, jak i całej yerbowej otoczki - ceremonii currado i konieczności dbania o martwy (jak dla kogo
) przedmiot, o wyglądzie nie wspominając. Po prostu jest to zależne tylko i wyłącznie od Ciebie
Ja osobiście preferuję naturalne naczynka, święte drzewko, niekoniecznie tykwa
|
|
15-03-2011 02:31 |

|
|
|
|
  |
|