Yerba Mate Forum » Offtopic » Lublin City » Hello Guest [Login|Register]
Last Post | First Unread Post Print Page | Recommend to a Friend | Add Thread to Favorites
Post New ThreadPost Reply
Lublin City
Author
Post « Previous Thread | Next Thread »
McCroskey McCroskey is a male
Member

/images/avatars/avatar-190.jpeg

Registration Date: 24-11-2007

Text Lublin City Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Nie uszło memu kreciemu (ale za to czujnemu) wzrokowi, ze kręci się bez ładu i składu po forum parę osób z Lublina. Wydaje się, że do zorganizowania małego spotkania nie trzeba wiele prócz dobrej woli.

Ja wcale nie o piwie, choć wiem gdzie dają dobre. Pomyślmy o wspólnym zamawianiu różnych cudów i dzieleniu tak coby każdy spróbować mógł i opinię wyrazić. Nawet z półkilowej paczki można zrobić degustację albo podzielić na próbki. W ten sposób spojrzenie na mate ulegnie znacznemu rozszerzeniu a wiedza pogłębieniu.

A jak nie to powiedzcie mi, żebym spadał i głowy porządnym ludziom nie zawracał Roll Eyes

08-02-2008 21:24 McCroskey is offlineSend an Email to McCroskeyHomepage of McCroskeySearch for Posts by McCroskeyAdd McCroskey to your Buddy List
rastuch rastuch is a male
Forum Ace

/images/avatars/avatar-309.jpg

Registration Date: 08-01-2008

RE: Lublin City Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
McCroskey napisał(a)
A jak nie to powiedzcie mi, żebym spadał i głowy porządnym ludziom nie zawracał Roll Eyes

czasu czasu czasu brak, ale mozna by zmontowac jakies siorbanie.... np w centrali

rastuch

09-02-2008 14:08 rastuch is offlineHomepage of rastuchSearch for Posts by rastuchAdd rastuch to your Buddy List
Mateusz Mateusz is a male
Newbie

/images/avatars/avatar-1411.jpg

Registration Date: 13-02-2008

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Niby można, ale najpierw mi powiedzcie gdzie można kupić naczynko (matero?) i bombillę w przystępnej cenie. Wink
14-02-2008 00:00 Mateusz is offlineSend an Email to MateuszHomepage of MateuszSearch for Posts by MateuszAdd Mateusz to your Buddy List
bodzio bodzio is a male
Junior Member

/images/avatars/avatar-254.jpg

Registration Date: 18-12-2007

Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
Mateusz napisał(a)
Niby można, ale najpierw mi powiedzcie gdzie można kupić naczynko (matero?) i bombillę w przystępnej cenie. Wink

No jak gdzie indziej jak nie tu http://www.yerbamatestore.pl

14-02-2008 09:04 bodzio is offlineSend an Email to bodzioSearch for Posts by bodzioAdd bodzio to your Buddy List
garnetka garnetka is a female
Lord

/images/avatars/avatar-339.gif

Registration Date: 28-01-2008

jemu chodzio raczej o zakupy w realu (tzn nie w takim supermarkecie a poza internetem)

14-02-2008 09:13 garnetka is offlineSend an Email to garnetkaSearch for Posts by garnetkaAdd garnetka to your Buddy List
bodzio bodzio is a male
Junior Member

/images/avatars/avatar-254.jpg

Registration Date: 18-12-2007

Oki może i mój błąd może chce w realu. Ale ja znalazłem 2 sklepy z herbatkami gdzie był sprzęt do yerbowania i zawsze wychodziło drożej niż na necie. Może w innych miastach jest lepiej np. w Lublinie. Tongue

14-02-2008 13:11 bodzio is offlineSend an Email to bodzioSearch for Posts by bodzioAdd bodzio to your Buddy List
Newbie

Byłem dzisiaj w herbaciarni w Olimpie i było chyba tylko jedno matero (64 zł) i bombilla (ok 28 zł chyba, o ile mnie pamięć nie zawodzi). Jak dla mnie wybór trochę mały i jak na początek nieco drogo. Wink
14-02-2008 14:23 Mateusz is offlineSend an Email to MateuszHomepage of MateuszSearch for Posts by MateuszAdd Mateusz to your Buddy List
michalmiernik michalmiernik is a male
Triple Ace

/images/avatars/avatar-259.jpg

Registration Date: 05-09-2007

W sklepach współpracujących z YMS są podobne ceny jak na www różnice niewielkie i przy małych zakupach nie przekraczają ceny + wysyłki więc można w tą stronę szukać.
Jak mam niewielkie zakupy to w Kielcach mogę polecić Herbaciarnie na przeciwko TESCO w Galerii Echo o ile się nie mylę to "Galeria Dobrego Smaku"

14-02-2008 14:35 michalmiernik is offlineSend an Email to michalmiernikSearch for Posts by michalmiernikAdd michalmiernik to your Buddy List
rahim rahim is a male
Member

/images/avatars/avatar-437.jpg

Registration Date: 09-03-2008

Pozdrawiam McCroskey. Jak się nas parę osób zbierze w tym "poście" to można by było coś konstruktywnego stworzyć... Cenna inicjatywaSmile
11-03-2008 22:02 rahim is offlineSend an Email to rahimSearch for Posts by rahimAdd rahim to your Buddy List
Newbie

Odgrzebuję temat - może ktoś nowy z Lublina się pojawił. Chętni na spotkanie? Wink
29-09-2009 22:27 Mateusz is offlineSend an Email to MateuszHomepage of MateuszSearch for Posts by MateuszAdd Mateusz to your Buddy List
Funkmaker
Newbie

/images/avatars/avatar-253.gif

Registration Date: 20-12-2007

WitamSmile

Napisałem pare postów jakies 2 lata temu na tym forum i o nim zapomniałemSmile

Pochodze z Lublina ale obecnie studiuje w Wawie.Ale czesto jestem w Lublinie wiec jak bede zazwyczaj w weekendy to mozna sie styknąc i posiorbać wspólnieSmile

Pozdr
24-11-2009 04:13 Funkmaker is offlineSend an Email to FunkmakerSearch for Posts by FunkmakerAdd Funkmaker to your Buddy List
ShishaHosue
Junior Member

Registration Date: 09-02-2009

Niepowtarzalna okazja spotkania lubelskiego środowiska yerbowego.

5 grudnia w sobotę na pierwszy w Lublinie Dzień z YerbaMate do sklepu SH na Skłodowską 50/4 w godzinach 12-16. Gwarantujemy:
- degustację szlachetnych marek yerby, pokaz parzenia yerby oraz magiczne sztuczki z tykwą
- oryginalne opowieści o Ameryce Południowej, kulturze, klimacie i magi tamtejszych miejsc. Chcesz się dowiedzieć jak działa Coca de Mate? Co pije się w Chile? Czy Shisha jest popularna w Peru? Czego nie powinno się odmawiać prawdziwemu Gaucho?

Serdecznie zapraszamy.

*Osoby posiadające własne matera i bombille sa proszone o ich zabranie, reszta będzie u nas!
*więcej informacji na www.shishahouse.pl
03-12-2009 10:02 ShishaHosue is offlineSend an Email to ShishaHosueHomepage of ShishaHosueSearch for Posts by ShishaHosueAdd ShishaHosue to your Buddy List
cemilia cemilia is a female
Emperor

/images/avatars/avatar-1138.jpg

Registration Date: 23-05-2008

Super! ...Szkoda tylko, że jestem tak daleko Frown

ShishaHouse - zdaj relacje jak było Smile

06-12-2009 11:25 cemilia is offlineSend an Email to cemiliaHomepage of cemiliaSearch for Posts by cemiliaAdd cemilia to your Buddy List
ShishaHosue
Junior Member

:)) Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Dla nas, ShishaHouse, było super. W sumie w naszej małej "chatce" z paleniskiem zmieściło się15 osób. Z yerb piliśmy: La Merced de Campo Barbacua, Selectę z cedronem i cytryną, Taragui cytrynową i citricos de litoral. Nie obyło się też bez złotej inkaskiej koli. Mam nadzieje, że z zakupów Wszyscy są zadowoleni.Smile
Na pewno impreza na stałe wpisze się w do naszego kalendarza. Tymczasem zapraszamy już w najbliższy piątek i sobotę na stoisko yerbowo-shishowe na Mikołajkach Folkowych w Chatce Żaka.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by ShishaHosue: 06-12-2009 13:32.

06-12-2009 13:23 ShishaHosue is offlineSend an Email to ShishaHosueHomepage of ShishaHosueSearch for Posts by ShishaHosueAdd ShishaHosue to your Buddy List
ShishaHosue
Junior Member

Re: :)) Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

Dnia 19 lutego w piątek od godziny 19.30 spotykamy się na wspólne yerbowanie w Cafe Oriental. W niesamowitym klimacie orientu rozsmakujmy się w Yerba Mate!

Oprócz atrakcji gwarantowanych przez CafeOriental w postaci przepysznej kuchni, najlepszych fajek wodnych oraz pokazu tańca brzucha - belly dance, ze swojej strony przygotujemy pokaz przygotowania i degustację Yerba Mate.

Cafe Oriental, Orla 6 (boczna ul. Okopowej)

ZapraszamySmile
12-02-2010 16:45 ShishaHosue is offlineSend an Email to ShishaHosueHomepage of ShishaHosueSearch for Posts by ShishaHosueAdd ShishaHosue to your Buddy List
Steinway Steinway is a male
Junior Member

Registration Date: 11-12-2009

Mateusz, jeśli chodzi o Lublin to na targu na wileńskiej w sklepie zielarskim takie rzeczy są.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Steinway: 26-02-2010 14:36.

26-02-2010 14:34 Steinway is offlineSend an Email to SteinwaySearch for Posts by SteinwayAdd Steinway to your Buddy List
Steinway Steinway is a male
Junior Member

Registration Date: 11-12-2009

Re: :)) Reply to this PostPost Reply with QuoteEdit/Delete PostsReport Post to a Moderator       Go to the top of this page

quote:
ShishaHosue napisał(a)
Dnia 19 lutego w piątek od godziny 19.30 spotykamy się na wspólne yerbowanie w Cafe Oriental. W niesamowitym klimacie orientu rozsmakujmy się w Yerba Mate!

Oprócz atrakcji gwarantowanych przez CafeOriental w postaci przepysznej kuchni, najlepszych fajek wodnych oraz pokazu tańca brzucha - belly dance, ze swojej strony przygotujemy pokaz przygotowania i degustację Yerba Mate.

Cafe Oriental, Orla 6 (boczna ul. Okopowej)

ZapraszamySmile

Shishahouse, dawaj znać kiedy jeszcze coś będzie bo cholerka za późno się ocknąłem... ehh...
26-02-2010 14:41 Steinway is offlineSend an Email to SteinwaySearch for Posts by SteinwayAdd Steinway to your Buddy List
ShishaHosue
Junior Member

A zatem informujemy o kolejnym spotkaniu. Szczegóły na plakacie. Ze swej strony zapewniamy degustację: La Mulaty zielonej, selecty klasyczne i ..... no jeszcze nie wiemy czegoSmile pomyślimy tak, żeby Was zaskoczyć. Prosimy o przyniesienie ze sobą mater, bombilli....no i yerbki (jeśli macie coś do podzielenia się).
Do zobaczenia!

ShishaHosue has attached this image (reduced version):

SH&Nargila.jpg

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by ShishaHosue: 21-03-2010 11:12.

21-03-2010 11:10 ShishaHosue is offlineSend an Email to ShishaHosueHomepage of ShishaHosueSearch for Posts by ShishaHosueAdd ShishaHosue to your Buddy List
ShishaHosue
Junior Member

Uwaga uwaga. Ostatnio siorbaliśmy CBSe z guaraną, la mulatę, selectę klasyczną i........mieszankę made by shishahouse. Sadząc po ilości wypitej yerby o wdzięcznej nazwie orientalne orzeźwienie oraz przychylnych opiniach postanowiliśmy mieszać dalejHappy
A zatem zapraszamy na kolejną wspólną imprezę. Tym razem w oprawie koncertowej. Szczegóły na www.shishahouse.pl
Prosimy o przyniesienie ze sobą sprzętu yerbowego.
18-04-2010 11:09 ShishaHosue is offlineSend an Email to ShishaHosueHomepage of ShishaHosueSearch for Posts by ShishaHosueAdd ShishaHosue to your Buddy List
Tree Structure | Board Structure
Jump to:
Post New ThreadPost Reply
Yerba Mate Forum » Offtopic » Lublin City

Forum Software: Burning Board 2.3.6, Developed by WoltLab GmbH
Modyfikacje oprogramowania i prowadzenie forum: Wywar Interactive
Reklama: Herbaciarnia Darmowe ogloszenia Argetto wyszukiwarka nieruchomości Semmelrock warszawa Wywar Media pozycjonowanie stron vilcacora leczy raka