|
  |
 | Lublin City |
|
McCroskey
Member

Registration Date: 24-11-2007
 |
|
Nie uszło memu kreciemu (ale za to czujnemu) wzrokowi, ze kręci się bez ładu i składu po forum parę osób z Lublina. Wydaje się, że do zorganizowania małego spotkania nie trzeba wiele prócz dobrej woli.
Ja wcale nie o piwie, choć wiem gdzie dają dobre. Pomyślmy o wspólnym zamawianiu różnych cudów i dzieleniu tak coby każdy spróbować mógł i opinię wyrazić. Nawet z półkilowej paczki można zrobić degustację albo podzielić na próbki. W ten sposób spojrzenie na mate ulegnie znacznemu rozszerzeniu a wiedza pogłębieniu.
A jak nie to powiedzcie mi, żebym spadał i głowy porządnym ludziom nie zawracał
__________________ Steve McCroskey: We keep losing their radio.
Bud Kruger: McCroskey, give it to me straight, what's it look like?
Steve McCroskey: A radio? Well, about so big, green, with numbers, lots of knobs.
|
|
08-02-2008 21:24 |

|
|
rastuch
Forum Ace

Registration Date: 08-01-2008
 |
|
| quote: |
McCroskey napisał(a)
A jak nie to powiedzcie mi, żebym spadał i głowy porządnym ludziom nie zawracał
|
czasu czasu czasu brak, ale mozna by zmontowac jakies siorbanie.... np w centrali
rastuch
__________________ Nawet papież w watykanie pije yerbę na śniadanie !!!
http://dawntemu.net - Forum Archiwalnej Fotografii
|
|
09-02-2008 14:08 |

|
|
Mateusz
Newbie

Registration Date: 13-02-2008
 |
|
Niby można, ale najpierw mi powiedzcie gdzie można kupić naczynko (matero?) i bombillę w przystępnej cenie.
|
|
14-02-2008 00:00 |

|
|
bodzio
Junior Member

Registration Date: 18-12-2007
 |
|
Mateusz napisał(a)
Niby można, ale najpierw mi powiedzcie gdzie można kupić naczynko (matero?) i bombillę w przystępnej cenie.
|
No jak gdzie indziej jak nie tu http://www.yerbamatestore.pl
14-02-2008 09:04 |

|
|
garnetka

Lord

Registration Date: 28-01-2008
 |
|
jemu chodzio raczej o zakupy w realu (tzn nie w takim supermarkecie a poza internetem)
|
|
14-02-2008 09:13 |

|
|
bodzio
Junior Member

Registration Date: 18-12-2007
 |
|
Oki może i mój błąd może chce w realu. Ale ja znalazłem 2 sklepy z herbatkami gdzie był sprzęt do yerbowania i zawsze wychodziło drożej niż na necie. Może w innych miastach jest lepiej np. w Lublinie.
14-02-2008 13:11 |

|
|
Mateusz
Newbie

|
|
Byłem dzisiaj w herbaciarni w Olimpie i było chyba tylko jedno matero (64 zł) i bombilla (ok 28 zł chyba, o ile mnie pamięć nie zawodzi). Jak dla mnie wybór trochę mały i jak na początek nieco drogo.
|
|
14-02-2008 14:23 |

|
|
rahim
Member

Registration Date: 09-03-2008
 |
|
Pozdrawiam McCroskey. Jak się nas parę osób zbierze w tym "poście" to można by było coś konstruktywnego stworzyć... Cenna inicjatywa
|
|
11-03-2008 22:02 |

|
|
Mateusz
Newbie

|
|
Odgrzebuję temat - może ktoś nowy z Lublina się pojawił. Chętni na spotkanie?
|
|
29-09-2009 22:27 |

|
|
Funkmaker
Newbie

Registration Date: 20-12-2007
 |
|
Witam
Napisałem pare postów jakies 2 lata temu na tym forum i o nim zapomniałem
Pochodze z Lublina ale obecnie studiuje w Wawie.Ale czesto jestem w Lublinie wiec jak bede zazwyczaj w weekendy to mozna sie styknąc i posiorbać wspólnie
Pozdr
|
|
24-11-2009 04:13 |

|
|
ShishaHosue
Junior Member

Registration Date: 09-02-2009
 |
|
Niepowtarzalna okazja spotkania lubelskiego środowiska yerbowego.
5 grudnia w sobotę na pierwszy w Lublinie Dzień z YerbaMate do sklepu SH na Skłodowską 50/4 w godzinach 12-16. Gwarantujemy:
- degustację szlachetnych marek yerby, pokaz parzenia yerby oraz magiczne sztuczki z tykwą
- oryginalne opowieści o Ameryce Południowej, kulturze, klimacie i magi tamtejszych miejsc. Chcesz się dowiedzieć jak działa Coca de Mate? Co pije się w Chile? Czy Shisha jest popularna w Peru? Czego nie powinno się odmawiać prawdziwemu Gaucho?
Serdecznie zapraszamy.
*Osoby posiadające własne matera i bombille sa proszone o ich zabranie, reszta będzie u nas!
*więcej informacji na www.shishahouse.pl
|
|
03-12-2009 10:02 |

|
|
cemilia

Emperor

Registration Date: 23-05-2008
 |
|
|
06-12-2009 11:25 |

|
|
ShishaHosue
Junior Member

|
|
Dnia 19 lutego w piątek od godziny 19.30 spotykamy się na wspólne yerbowanie w Cafe Oriental. W niesamowitym klimacie orientu rozsmakujmy się w Yerba Mate!
Oprócz atrakcji gwarantowanych przez CafeOriental w postaci przepysznej kuchni, najlepszych fajek wodnych oraz pokazu tańca brzucha - belly dance, ze swojej strony przygotujemy pokaz przygotowania i degustację Yerba Mate.
Cafe Oriental, Orla 6 (boczna ul. Okopowej)
Zapraszamy
|
|
12-02-2010 16:45 |

|
|
Steinway
Junior Member

Registration Date: 11-12-2009
 |
|
ShishaHosue napisał(a)
Dnia 19 lutego w piątek od godziny 19.30 spotykamy się na wspólne yerbowanie w Cafe Oriental. W niesamowitym klimacie orientu rozsmakujmy się w Yerba Mate!
Oprócz atrakcji gwarantowanych przez CafeOriental w postaci przepysznej kuchni, najlepszych fajek wodnych oraz pokazu tańca brzucha - belly dance, ze swojej strony przygotujemy pokaz przygotowania i degustację Yerba Mate.
Cafe Oriental, Orla 6 (boczna ul. Okopowej)
Zapraszamy
|
Shishahouse, dawaj znać kiedy jeszcze coś będzie bo cholerka za późno się ocknąłem... ehh...
|
|
26-02-2010 14:41 |

|
|
ShishaHosue
Junior Member

|
|
Uwaga uwaga. Ostatnio siorbaliśmy CBSe z guaraną, la mulatę, selectę klasyczną i........mieszankę made by shishahouse. Sadząc po ilości wypitej yerby o wdzięcznej nazwie orientalne orzeźwienie oraz przychylnych opiniach postanowiliśmy mieszać dalej
A zatem zapraszamy na kolejną wspólną imprezę. Tym razem w oprawie koncertowej. Szczegóły na www.shishahouse.pl
Prosimy o przyniesienie ze sobą sprzętu yerbowego.
|
|
18-04-2010 11:09 |

|
|
|
|
|
  |
|