|
  |
 | Jaką kolejną Yerbe wybrać? |
|
AdrianC4
Junior Member

Registration Date: 31-03-2014
 |
|
Jaką kolejną Yerbe wybrać? |
    |
Witam
Piłem już Amande elaboradę w biało czerwonym opakowaniu,
Cruz the malte z patyczkami,zwykłą Rosamonte i Pajarito elaborada.
Cruz the malta i Rosamonte w smaku są dla mnie nie do odróżnienia ale bardzo mi smakują (Narazie to najlepsze Yerby jakie piłem)
Amanda smakuje bardzo podobnie do powyższych tylko smak jest trochę mniej intensywny.
Pajarito jest dla mnie średnia,nie chodzi o to że jest jakaś za gorzka jak pisze dużo osób tylko ma taki jakiś specifyczny smak którego nie potrafię opisać.
Jakie kolejne Yerby polecacie spróbować?
Zastanawiam się nad Amandą despalada i czymś z Taragui,interesuje mnie też Indega ale skoro Pajarito średnio mi smakowała to raczej powinienem ją odpuścić?
|
|
07-09-2014 14:35 |

|
|
Michal unregistered
 |
|
No cóż, w takiej sytuacji pozostaje mi polecić Ci produkty, które tylko dziś są w promocji:
|
|
07-09-2014 14:36 |
|
|
INES777

The Godfather

Registration Date: 06-05-2010
 |
|
Indegi nie polecam... nie jest to produkt wysokich lotów i dosyć pylasty (paragwajski proces produkcji - susz w wyglądzie jak Pajarito). Jeżeli się bardzo upierasz wybierz Indegę Especial jest najlepsza posród wszystkich produktów tej marki moim zdaniem...
Ja polecam ci np. Liebieg dość mocna yerba, niewielka ilość pyłu i gałązek, ładny susz. Z innych argentynek np. Nobleza Gaucha Cosecha Seleccionada lub Pipore Seleccion Especial .
Ze "zdrowych" , produktów technologii bezdymnej "Kraus Guacho"" (sin palo, bo ten z patykami jest zbyt sianowany jak dla mnie).
Z paragwajskich yerbek długo leżakowana La Rubia Especial lub organiczny Federico La Mejor.
Z owocowych polecam ci Taragui Maracuya Tropical, dość długo trzyma smak .
Spróbuj też brazylijskiej yerby prażonej ..pokochasz lub znienawidzisz, plus zero pyłu.
__________________ Powered by Yerba Mate !
Podczas składania zamówienia w yms wpisz kod rabatowy "yerbamatestore", a uzyskasz 25% rabatu.
Numer gg STRAŻNIKA FORUM 42482579 - zadaj szybkie pytanie on-line!
|
|
07-09-2014 19:21 |

|
|
dworakaw
Member

Registration Date: 28-08-2014
 |
|
Ja bardzo wtajemniczony nie jestem, bo jeśli chodzi o yerby w paczkach to piłem tylko Taragui sin palo, Rosamonte elaborada, a cała reszta to na wagę z herbaciarni (duuużo drożej. Ostatnio kupiłem "IQ" z tego co pamiętam prawie 15zł 100g) ale proponuję wypić yerbę zalana mlekiem
https://www.youtube.com/watch?v=mVh3vtf_HSk
albo piwem,
https://www.youtube.com/watch?v=ZCBR2Jqqvrk
__________________ Im więcej na potu na treningu tym mniej krwi w walce
|
|
07-09-2014 19:36 |

|
|
INES777

The Godfather

|
|
Kochany, jak nie wiadomo co to jest... to jest na pewno yerba brazylijska przepakowywana w Polsce
Wiele sklepów, herbaciarnii prowadzi takie praktyki np. Pizca del Mundo "Szcztpty świata". Mate Green w Yerbamarkecie...
Zwykła evra, suszona bez dymu, o mocno zielonej barwie, o wyraźnym, "surowym" smaku, bo nie leżakowana, nie sezonowana.
Osobiście za evrą nie przepadam, wolę długo leżakowane yerbki.
Podczas składania zamówienia w yms wpisz kod rabatowy "yerbamatestore", a uzyskasz 25% rabatu.
|
|
30-09-2014 18:28 |

|
|
Thrael
Moderator

Registration Date: 10-09-2014
 |
|
INES ze swymi odpowiedziami jak zwykle niezawodna!
Nie jest to nic "górnolotnego", jednak może mi zasmakuje, nie zaszkodzi sprawdzić.
Wiesz może czy jest odpowiednia do bombilli łyżeczkowej? Oraz jak z mocą działania?
__________________ }:{
|
|
30-09-2014 18:49 |

|
|
INES777

The Godfather

|
|
Pod tym względem susz jest ok., nie będziesz miał problemów z pyłem itp.
Moc też zadowalająca
|
|
30-09-2014 19:55 |

|
|
aru1980
Double Ace

Registration Date: 10-01-2014
 |
|
Piłem ją jakiś czas temu, nie jest zapylona,nie pamiętam za bardzo smaku ale była nawet mocna w działaniu.
|
|
30-09-2014 20:32 |

|
|
Thrael
Moderator

Registration Date: 10-09-2014
 |
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Nie zostaje mi nic innego, jak tylko kupic na dniach te yerbe.
__________________ }:{
|
|
01-10-2014 11:31 |

|
|
|
|
  |
|