Yerba Mate Forum » Gatunki » La Hoja » La Hoja Elaborada » Witamy gościa [Zaloguj się|Zarejestruj się]
Ostatni Post | Pierwszy Nieczytany Post Drukuj | Poleć Przyjacielowi | Dodaj Temat do Ulubionych
Strony (2): « poprzednie 1 [2] Zamieść nowy tematOdpowiedz na Post
La Hoja Elaborada
Autor
Post « Poprzedni Temat | Następny Temat »
tantal
Newbie


Data Rejestracji: 14-06-2013
Postów: 8
Skąd: B-B

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Piję dzisiaj po raz pierwszy Ohę i myślę, że bez termometru w jej przypadku się nie obędzie. Na opakowaniu temperatura parzenia to 70 stopni i trzeba tego przestrzegać. Zalałem ok. 75 st i zero smaku dopiero po kilku minutach yerba oddaje smaczek - trawiasty, lekko cierpki i całkiem niezły. Ciekawa odmiana w stosunku do mojej numero uno granatowej Targui, która jest bardzo ciężka i gorzka(mniam).
Jak na razie polecam.
01-08-2014 18:24 tantal jest offlineWyślij email do: tantalSzukaj postów użytkownika: tantalDodaj tantal do Listy kontaktów
cukierkrzepi cukierkrzepi jest mężczyzną
Newbie


/images/avatars/avatar-7988.gif

Data Rejestracji: 06-11-2014
Postów: 6
Skąd: Poznan

Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

Tak próbowałem ostatnio i jakoś mi to nie podeszło..
10-11-2014 14:10 cukierkrzepi jest offlineWyślij email do: cukierkrzepiSzukaj postów użytkownika: cukierkrzepiDodaj cukierkrzepi do Listy kontaktów
Popijacz Popijacz jest mężczyzną
Full Member


Data Rejestracji: 14-09-2014
Postów: 55
Skąd: Rwankeri, Ruhengeri, Rwanda

RE: La Hoja Elaborada Odpowiedź na PostaOdpowiedź z CytatemEdytuj/Usuń PostyZgłoś Posta do Moderatora       Przeskocz na górę strony

La Hoja jest na pewno specyficzną yerbą. Moje odczucia są takie; jest cierpko-kwaśno gorzka, z czego gorycz jest najmniej wyczuwalna. Ma wyraźnie trawiasty smak, jednak nie zakłóca to klasycznej yerbowej nuty. Moim zdaniem najlepsza temperatura do jej parzenia to ok. 70 stopni Celcjusza. Lepiej nie zbliżać się do 80 st, bo wtedy robi się niedobra. Myślę że jej smak można usytuować pomiędzy smakiem Pipore i smakiem Rosamonte.
02-07-2015 12:44 Popijacz jest offlineWyślij email do: PopijaczSzukaj postów użytkownika: PopijaczDodaj Popijacz do Listy kontaktów
Strony (2): « poprzednie 1 [2] Struktura Drzewka | Struktura tablicy
Przejdź do:
Zamieść nowy tematOdpowiedz na Post
Yerba Mate Forum » Gatunki » La Hoja » La Hoja Elaborada

Cheap Oakley Sunglasses Cheap Ray Bans Canada Goose Outlet

Oprogramowanie Forum: Burning Board 2.3.6, Opracowane przez WoltLab GmbH
Reklama: